Resurse limba engleza

Limbile straine sunt ca instrumentele muzicale: abilitatea de a le folosi se mentine doar prin exercitiu.
Din fericire, traim in epoca internetului, care ne ofera o multitudine de resurse gratuite in limba engleza, atat pentru cei ce o stapanesc, cat si pentru cei care vor sa progreseze.
 

Resurse gratuite la indemana

BBC Learning English

http://www.bbc.co.uk/learningenglish/
BBC Learning English este o platforma online special conceputa pentru cei ce vor sa isi imbunatateasca nivelul de limba engleza.
Optiunea “Courses” va ofera posibilitatea de a accesa activitatile corespunzatoare nivelului dumneavoasta de cunostinte. Cursurile cuprind videoclipuri si diverse exercitii si activitati pe baza lor. Avantajul acestor videoclipuri este ca sunt adaptate la diversele niveluri si va ofera posibilitatea de a urmari transcrierea dialogurilor.

 

BBC Radio

http://www.bbc.co.uk/radio
BBC Radio – platforma de pe care puteti alege unul din cele 14 posturi de radio in limba engleza.
Desi nu este indicat pentru incepatori, acest instrument are avantajul de a va expune la o varietate de accente intalnite in Marea Britanie si va ofera posibilitatea, in afara emisiunilor transmise in direct, de a asculta emisiuni inregistrate (pe care le puteti asculta de mai multe ori, in cazul in care aveti dificultate in a intelege anumite pasaje la prima ascultare).
De asemenea, platforma BBC Radio va ofera posibilitatea de a alege tema preferata, de la subiecte de actualitate, la arta, muzica, istorie, politica, etc.

 

Language Exchange Bucharest pe Facebook

https://www.facebook.com/groups/230436720413166/
Cel mai important lucru atunci cand invatati o limba straina este sa o folositi. Invingeti-va teama de a vorbi in limba engleza participand la intalnirile gratuite organizate de ONG-ul Language Exchange Bucharest. Desi nu la toate intalnirile participa vorbitori nativi, limba de comunicare este intotdeauna limba engleza. Veti avea astfel ocazia sa testati zicala “Practice makes perfect”.